Λοιπά Τοπικά Προϊόντα
Θαλασσινά

Θαλασσινά (19)

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:36 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Το νυχάκι, όπως και οι χοχλιοί, είναι όστρακα άγνωστα σε πολύ κόσμο. Μόνο αυτοί που ασχολούνται με την θάλασσα έχουν γνώση αυτών των εξαιρετικών μεζέδων. Τα όστρακα έρχονται στο εργαστήριο μας. Τα βγάζουμε από το κέλυφος τους, τα αχνίζουμε με ατμό, τα παστώνουμε με θαλασσινό αλάτι, στην συνεχεία τα ξαλμυρίζουμε και τέλος τα συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια μέσα σε άλμη.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:35 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Οι πεταλίδες ανήκουν στην οικογένεια των οστρακοειδών. Είναι πιο γνωστές από τα παραπάνω προϊόντα μιας και όλοι λίγο πολύ όταν πάνε για μπάνιο ψάχνουν πάντα πεταλίδες στα βράχια, για μια γρήγορη γεύση θαλασσινού μεζέ. Η επεξεργασία και συσκευασία είναι ίδια για όλα τα οστρακοειδή, μιας και είναι ο παλιός πατροπαράδοτος τρόπος. Καθαρίζουμε τα όστρακα, τα αχνίζουμε με ατμό, τα παστώνουμε με θαλασσινό αλάτι, στην συνεχεία τα ξαλμυρίζουμε και τέλος τα συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια μέσα σε άλμη. Ετοιμάστε το ούζο σας.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:34 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Η πορφύρα, όπως και οι χοχλιοί, είναι όστρακα άγνωστα σε πολύ κόσμο. Μόνο αυτοί που ασχολούνται με την θάλασσα έχουν γνώση αυτών των εξαιρετικών μεζέδων. Τα όστρακα έρχονται στο εργαστήριο μας. Τα βγάζουμε από το κέλυφος τους, τα αχνίζουμε με ατμό, τα παστώνουμε με θαλασσινό αλάτι, στην συνεχεία τα ξαλμυρίζουμε και τέλος τα συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια μέσα σε άλμη.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:34 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Οι χοχλιοί είναι όστρακα άγνωστα σε πολύ κόσμο. Μόνο αυτοί που ασχολούνται με την θάλασσα έχουν γνώση αυτών των εξαιρετικών μεζέδων. Τα όστρακα έρχονται στο εργαστήριο μας. Τα βγάζουμε από το κέλυφος τους, τα αχνίζουμε με ατμό, τα παστώνουμε με θαλασσινό αλάτι, στην συνεχεία τα ξαλμυρίζουμε και τέλος τα συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια μέσα σε άλμη. Ένας από τους εκλεκτούς μεζέδες των μερακλήδων.

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 10:32 Γράφτηκε από Νίκος Βαμβακάρης

Αξιόπιστα καΐκια από επαγγελματίες ψαράδες  μας προμηθεύουν με φρέσκες φούσκες. Μετά την παραλαβή της πρώτης ύλης, την καθαρίζουμε προσεκτικά, την παστώνουμε και όταν είναι έτοιμη την συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα μέσα σε άλμη. Το έδεσμά μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 2 από 2