Προϊόντα Μελιού
Κρασιά

Κρασιά (22)

Wednesday, 09 November 2011 10:07 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Από τον ιδιόκτητο βιολογικό αμπελώνα του Οινοποιείου Μωραΐτη, με τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Αηδάνι Μαύρο, που καλλιεργούνται πάντα με τη φροντίδα και την επίβλεψη του Μανώλη Μωραΐτη. Ο αμπελώνας είναι ενταγμένος σε πρόγραμμα βιολογική καλλιέργειας από το 1997 και ελέγχεται από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ.

Wednesday, 09 November 2011 10:02 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Το κρασί αυτό αποτελεί δημιούργημα συνοινοποίησης δυο πανάρχαιων ελληνικών ποικιλιών, της βαθυκόκκινης Μανδηλαριάς και της αρωματικής λευκής Μονεμβασιάς. Έχουν επιλεγεί με σχολαστικότητα, από τα παλαιότερα, χαμηλής απόδοσης (500kg/στρ.) αμπέλια, της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη. Η συνοινοποίηση των δυο αυτών ποικιλιών αναδεικνύεται απόλυτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου.

Wednesday, 09 November 2011 09:56 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Παράγεται από την αρχοντική ορεινή Μονεμβασιά, την λευκή ποικιλία από την περιοχή των Λευκών, Θαψανών και του Σταυρού. Επιλεγμένη με σχολαστικότητα από καλοφροντισμένα αμπέλια της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης (700kg/στρ.). Ο τρύγος πραγματοποιείται μεταξύ 22-25 Αυγούστου. Η ζύμωση και η ωρίμανσή του σε δρύινα βαρέλια για 5 μήνες του προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Wednesday, 09 November 2011 09:49 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Παράγεται από την τοπική λευκή ποικιλία Μονεμβασιά. Έχει επιλεγεί με σχολαστικότητα, από καλοφροντισμένα αμπέλια χαμηλής απόδοσης (700kg/στρ.), της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη, που βρίσκονται στις παραθαλάσσιες περιοχές Τσουκαλιά και Πλακωτός. Ο τρύγος πραγματοποιείται το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μέσα από αυτό το κρασί αναδεικνύεται απόλυτα ο ποιοτικός χαρακτήρας της Μονεμβασιάς και τα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου.

Wednesday, 09 November 2011 09:42 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Παράγεται από την συνοινοποίηση της βαθυκόκκινης Μανδηλαριάς και της λευκής Μονεμβασιάς. Έχουν επιλεγεί με σχολαστικότητα, από καλοφροντισμένα, χαμηλής απόδοσης (600kg/στρ.) αμπέλια, της Ομάδας Παραγωγών του Οινοποιείου Μωραΐτη. Η συνοινοποίηση των δυο αυτών ποικιλιών αναδεικνύει απόλυτα τα ποιοτική χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της Πάρου.

Wednesday, 09 November 2011 09:28 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Καθαρόαιμο μονοποικιλιακό κρασί από τη γοητευτική και μοναδική Μονεμβασιά. Αποτέλεσμα υπερώριμου τρυγητού, που πραγματοποιείται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στη Πάρο. Το αργό λιάσιμο των σταφυλιών για 15 συνεχείς μέρες, μεστώνει τις ρώγες, που αφυδατώνονται κάτω από τον παριανό ήλιο εμπλουτίζοντας το κρασί αυτό με άφθονα φυσικά σάκχαρα, διατηρώντας παράλληλα και τα αρώματα της ποικιλίας.

Wednesday, 09 November 2011 09:12 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Από δυο γηγενείς ποικιλίες της Πάρου που καλλιεργούνται στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Οινοποιείου Μωραΐτη στην περιοχή Υστέρνι, το προικισμένο Μαυραήδανο και τη βαθυκόκκινη Μανδηλαριά, γεννιέται το γοητευτικό αυτό ροζέ κρασί που εκφράζει απόλυτα το τυπικό μικροκλίμα της Πάρου.

Tuesday, 08 November 2011 15:16 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Από την προικισμένη Μαλαγουζιά που καλλιεργείται στον ιδιόκτητο αμπελώνα του Οινοποιείου Μωραΐτη στην περιοχή Υστέρνι, γεννιέται το φρουτώδες αυτό λευκό κρασί που εκφράζει απόλυτα το μικροκλίμα της Πάρου. Ο τρύγος γίνεται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και η παραγωγή δεν ξεπερνάει τα 800 κιλά ανά στρέμμα.

<< Start < Prev 1 2 Next > End >>
Page 2 of 2