Προϊόντα Μελιού
Γλυκά

Γλυκά (26)

Monday, 14 November 2011 10:03 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Έχει ως κύρια συστατικά το πορτοκάλι, ζάχαρη και βανίλια. Χωρίς συντηρητικά. Παράγεται από την Ιωσηφίνα Δελατόλα, Τήνος, Κυκλάδες.

Monday, 14 November 2011 10:02 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Έχει ως κύρια συστατικά το κυδώνι, ζάχαρη και βανίλια. Χωρίς συντηρητικά. Παράγεται από την Ιωσηφίνα Δελατόλα, Τήνος, Κυκλάδες.

Monday, 14 November 2011 10:02 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Έχει ως κύρια συστατικά το σταφύλι, ζάχαρη και βανίλια. Χωρίς συντηρητικά. Παράγεται από την Ιωσηφίνα Δελατόλα, Τήνος, Κυκλάδες.

Monday, 14 November 2011 10:01 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Έχει ως κύρια συστατικά το πορτοκάλι, ζάχαρη και βανίλια. Χωρίς συντηρητικά. Παράγεται από την Ιωσηφίνα Δελατόλα, Τήνος, Κυκλάδες.

Tuesday, 08 November 2011 13:22 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Το παραδοσιακό παστέλι Φολεγάνδρου είναι ένα προιον που αναφέρεται στην ιστορία του νησιού από τα πολύ παλαιά χρόνια. Ήταν το βασικό κέρασμα στους γάμους και στα βαφτίσια.

Συνεχίζουμε λοιπόν και εμείς την παράδοση όπως μας την έδειξαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας, με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο συνταγής και ψησίματος. Χρησιμοποιούμε μόνο μέλι και σουσάμι, χωρίς συντηρητικά, γλυκόζη ή ζάχαρη. Παραδοσιακό ψήσιμο στη φωτιά και κόψιμο με το χέρι, χωρίς τη παρέμβαση μηχανημάτων.

Σερβιρισμένο με ρακί ή ρακόμελο, ο πιο κατάλληλος συνδυασμός.

Tuesday, 08 November 2011 13:08 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Το τυροπιτάκι γλυκό «τσιμπητή και σκεπαστή» είναι τοπικό παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό εξαιρετικής γεύσης, λόγω του ειδικού τοπικού τυριού (πέτρωμα).

Tuesday, 08 November 2011 13:07 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Το μαντολάτο είναι γλυκό που προέρχεται από τους βυζαντινούς χρόνους και μεταδόθηκε στα νησιά μας. Το δικό μας μαντολάτο είναι ξεχωριστό γιατί περιέχει μέλι θυμαρίσιο του τόπου μας.

Tuesday, 08 November 2011 13:05 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Το αμυγδαλωτό είναι παραδοσιακό τοπικό γλυκό που εδώ στο νησί μας συνήθως προσφέρουμε σε γάμους και σε άλλες εκδηλώσεις.

Tuesday, 08 November 2011 10:46 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Τοπικό παραδοσιακό γλυκό με αμυγδαλόπαστα (τριμμένο αμύγδαλο με ζάχαρη), ζυμωμένη με μέλι και ψιλοκομμένο καρύδι.

Tuesday, 08 November 2011 10:45 Written by Νίκος Βαμβακάρης

Τοπικό παραδοσιακό γλύκισμα. Πρόκειται για τάρτα, με βάση το αλεύρι το βούτυρο  και τη ζάχαρη, με κύρια συστατικά το αμύγδαλο και την κανέλλα.

<< Start < Prev 1 2 Next > End >>
Page 2 of 2